Πώς να φροντίζω τις μπότες μου;

Οι μπότες ασφαλείας μπορεί να χτυπηθούν κατά την εργασία. Έχουμε γράψει προηγουμένως για σημάδια ότι πρέπει να αντικαταστήσετε τα υποδήματα ασφαλείας σας, αλλά πώς επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής των υποδημάτων που έχετε ήδη; Η απάντηση είναι να το φροντίσετε σωστά από την αρχή. Εάν εργάζεστε σε εξωτερικούς χώρους, τα στοιχεία μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή στα υλικά των υποδημάτων ασφαλείας σας.


Το αλάτι ιδιαίτερα είναι μια τέτοια ενόχληση. Με την τακτική προστασία και καθαρισμό των παπουτσιών ασφαλείας σας, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των υποδημάτων σας και με τη σειρά τους, να τους βοηθήσετε να φροντίζουν τα πόδια σας.

 

Καθάρισμα


Είναι αυτονόητο, αλλά δεν μπορείτε να επιθεωρήσετε ό,τι δεν μπορείτε να δείτε. Αν υπάρχουν υπολείμματα ή τρυπήματα στα υποδήματα ασφαλείας, θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε. Ωστόσο, εάν η μπότα ή το παπούτσι έχει βυθιστεί σε βρωμιά, δεν θα μπορείτε να δείτε τις φθορές και θα μπορούσατε να φορέσετε υποδήματα ασφαλείας που δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Για τις δερμάτινες μπότες, πρέπει να χρησιμοποιείτε καθαριστικό δερμάτων απο βιζόν για να απομακρύνετε τη βρωμιά και το λάδι για να προστατεύσετε το δέρμα. Για τις καστόρινες μπότες, μια βούρτσα από καουτσούκ με βελούδινη τρίχα θα αφαιρέσει  τη βρωμιά από την επιφάνεια χωρίς να βλάψει το ύφασμα. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε βερνίκι για καστόρινες μπότες.

 

Στεγάνωση


Όλα τα υποδήματα δερμάτινα και καστόρινα θα πρέπει να στεγανοποιούνται μια φορά κάθε δύο έως τρεις μήνες - ανάλογα με τη χρήση και τις συνθήκες. Εάν οι μπότες που αγοράσατε έχουν χαρακτηριστεί ως αδιάβροχες, τότε δεν χρειάζεται να τις ψεκάσετε από την αρχή, αλλά φροντίστε να τις ψεκάσετε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να διατηρήσετε τη στεγανοποίηση. Ακόμη και τα χειροποίητα υλικά μπορούν να επωφεληθούν από την τακτική στεγανοποίηση. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες σχετικά με το σπρέι και μπορείτε να προσθέσετε μήνες στη ζωή των υποδημάτων σας.

 

Πάτοι


Η χρήση πάτων, εκτός των ήδη υπαρχόντων, μετά την αγορά των μποτών σας όχι μόνο αυξάνει την άνεση αλλά μπορεί και να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των υποδημάτων ασφαλείας σας. Για όσους αναζητούν ιδιαίτερη στήριξη των ποδιών, υπάρχουν πάτοι που προσφέρουν μια ποικιλία από υποστηρίγματα καμάρας σε ένα βολικό πακέτο.

 

Παίρνοντας λίγο χρόνο για να καθαρίσετε και να στεγανοποιήσετε τα υποδήματα ασφαλείας σας, και χρησιμοποιώντας πάτους aftermarket, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των υποδημάτων σας και να εξοικονομήσετε χρήματα. Βρείτε όλα τα υλικά που χρειάζεστε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Μη διαστάσετε να μας ρωτήσετε για όποια απορία, βοήθεια για την περιποίηση των παπουτσιών σας.

©workprom

  |  

Περισσότερες Αναρτήσεις