Πότε πρέπει να αντικαταστήσω τις μπότες εργασίας μου;

Έχουμε όλοι εκείνο το ζευγάρι παπούτσια που κρατήσαμε πολύ καιρό μετά, ενώ έπρεπε να πεταχτεί στα σκουπίδια, αλλά τι γίνεται με τα παπούτσια ασφαλείας; Πότε πρέπει να το αντικαταστήσετε; Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα - δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για τα παπούτσια-, αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ήρθε η ώρα να συνταξιοδοτηθούν τα παλιά παπούτσια σας.


 

Φθορά


Μπορείς να δεις το σίδερο στα δάκτυλα να λάμπει; Είναι το τακούνι υπερβολικά φθαρμένο; Εμφανίζεται ο εσωτερικός οδηγός του μετατάρσιου σας; Εάν μπορείτε να απαντήσετε «ναι» σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις, ήρθε η ώρα για ένα νέο ζευγάρι. Το ίδιο ισχύει και για το πέλμα στο κάτω μέρος - αν έχει φθαρεί σημαντικά ή τρίβεται ομαλά, δεν κάνει πια τη δουλειά του. Σκεφτείτε το σαν το πέλμα στα ελαστικά σας - δεν θέλετε να οδηγείτε με ΄φαλακρά΄ ελαστικά, τότε γιατί περπατάτε με παπούτσια που δεν έχουν πλέον αντίσταση στην ολίσθηση; Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι τα σημεία όπου συναντώνται υλικά - εάν το καουτσούκ ή το pvc διαχωρίζονται από το δέρμα, ήρθε η ώρα για ένα νέο ζευγάρι.

 

Λειτουργία


Τα υποδήματα ασφαλείας είναι ακριβώς αυτό που λένε ότι είναι - τα υποδήματα φοριούνται για να προστατεύουν τα πόδια σας από τραυματισμό και για να σας προστατεύουν από την ολίσθηση και την πτώση. Εάν υπάρχει πιθανότητα τα υποδήματά σας να μην μπορούν πλέον να εκτελέσουν αυτή τη λειτουργία, πρέπει να πάρετε ένα νέο ζευγάρι.

 

Χιλιόμετρα και άνεση


Αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο - και εξαρτάται από το πόσο περπατάτε και στέκεστε, αλλά αν τα πόδια σας πληγώνονται θα πρέπει να σκεφτείτε να αντικαταστήσετε είτε τον εσωτερικό σας πάτο ή αν δεν λειτουργήσει, τα παπούτσια ασφαλείας σας. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χιλιόμετρα για το πότε να αντικαταστήσετε τα υποδήματα ασφαλείας σας, αλλά τα παπούτσια και οι μπότες αρχίζουν να δείχνουν φθορά κάπου γύρω από τα 1500 χιλιομέτρων με μέση χρήση - που είναι περίπου ένα έτος καθημερινής χρήσης.

 

Βλάβη


Αυτό είναι πραγματικά απλό - αν πέσει κάτι πάνω στα μποτάκια ασφαλείας σας, τότε πρέπει να αντικατασταθούν. Με τις μπότες με σίδερο στα δάκτυλα, αυτό είναι αρκετά εύκολο να το δούμε γιατί το χαλύβδινο μέρος λυγίζει προς τα μέσα. Ωστόσο, με σύνθετα υλικά, η δομική ακεραιότητα μπορεί να υποστεί βλάβη χωρίς εξωτερικά σημεία, γι 'αυτό συνιστάται η αντικατάσταση των υποδημάτων ασφαλείας μετά από ένα μικρό τρύπημα ή εάν προσγειωθεί κάτι πάνω σε αυτό.

Ενώ δεν υπάρχει ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμησης για τα παπούτσια ασφαλείας, υπάρχουν πολλά σημάδια όπως η φυσική φθορά, η μειωμένη άνεση και οι ζημιές που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε πότε πρέπει να πάρετε ένα νέο ζευγάρι παπουτσιών ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σάς ταιριάζει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

©workprom

  |  

Περισσότερες Αναρτήσεις