Γιατί να φορέσω ειδικά ρούχα εργασίας αντί για τζιν ή άλλα ρούχα βόλτας;

Δεν θα φορούσατε τα καθημερινά σας παπούτσια στο χώρο εργασίας και θα αναμένετε ότι θα σας κρατήσουν τόσο ασφαλή όσο και άνετα όπως τα ειδικά παπούτσια εργασίας σας. Γιατί λοιπόν φοράτε τζιν που πωλούνται για τις νυχτερινές σας βόλτες, στο εργοτάξιο; Ενώ είναι αλήθεια ότι τα μπλε τζιν ήταν τα αρχικά παντελόνια εργασίας, τα στυλ που πωλούνται σήμερα δεν σχεδιάζονται ως ρούχα εργασίας. Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, όπως ο ρυθμιστής CAT για Τζιν - τα οποία είναι κατασκευασμένα από παχύτερο denim, ενισχυμένες ραφές και έχουν σχεδιαστεί για να χωρούν πάνω από τις μπότες εργασίας χωρίς να τεντώνουν το ύφασμα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τζιν είναι κατασκευασμένα για αναψυχή ή ελαφριά εργασία. Τα παντελόνια που σχεδιάζονται για εργασία από την άλλη πλευρά, είναι κατασκευασμένα από καλύτερο υλικό και είναι πιο ικανά να αντέξουν την κακομεταχείριση της καθημερινής φθοράς στο χώρο εργασίας.


 

Ποιά είναι η διαφορά?


Με την πρώτη ματιά μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε τη διαφορά ανάμεσα στα στρατιωτικού στυλ παντελόνια που προορίζονται για αναψυχή και εκείνα που προορίζονται για εργασία - εκτός από την υψηλότερη τιμή στα παντελόνια εργασίας. Αυτός ο υψηλότερος τιμοκατάλογος είναι ενδεικτικός της επιπλέον ποιότητας και ανθεκτικότητας που παρέχουν τα συγκεκριμένα παντελόνια εργασίας. Τα παντελόνια εργασίας είναι κατασκευασμένα από παχύτερο υλικό, το οποίο είναι διπλό ή τριπλό υφασμένο για να παρέχει την καλύτερη ανθεκτικότητα, ενώ εξακολουθεί να είναι αρκετά ευέλικτο για να δουλέψει κάποιος άνετα. Οι περισσότεροι έχουν μια διπλή επένδυση στο γόνατο γιατί αυτό είναι ένα από τα σημεία στρεσαρίσματος που θα αποτύχουν σε μη- ειδικά για εργασία παντελόνια. Τα φερμουάρ στο παντελόνι εργασίας είναι συχνά πιο δυνατά και φτιαγμένα για να διαρκέσουν, οπότε η γλωττίδα στο φερμουάρ δεν θα σπάσει μετά από μερικούς μήνες χρήσης. Τα παντελόνια εργασίας τείνουν επίσης να είναι αδιάβροχα ή τουλάχιστον ανθεκτικά στο νερό και, αν όχι, είναι κατασκευασμένα από υλικό που μπορεί να στεγανοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες. Οι τσέπες στο παντελόνι εργασίας είναι ένα άλλο μέρος όπου είναι εμφανής η διαφορά μεταξύ ρούχων εργασίας και ρούχων βόλτας. Οι τσέπες στο παντελόνι εργασίας είναι σε σχήμα L και έχουν σκοπό να κρατούν τα πράγματα - και ενισχύονται έτσι ώστε όταν βάλετε ένα πασέτο, δεν σχίζεται η τσέπη. Η ραφή σε ειδικά εσώρουχα εργασίας είναι μια άλλη περιοχή όπου μπορείτε εύκολα να παρατηρήσετε τη διαφορά, καθώς τα παντελόνια εργασίας είναι διπλά και τριπλά ραμμένα, ενώ τα παντελόνι για τον ελεύθερο χρόνο είναι συνήθως ραμένα με ενιαία ραφή.

Απλά, τα ρούχα εργασίας είναι ακριβώς αυτά - τα ρούχα που έχουν σχεδιαστεί για να εργαστούν. Ναι, είναι πιο ακριβά βραχυπρόθεσμα, αλλά όταν θεωρείτε ότι ένα ζευγάρι ειδικά για την εργασία παντελόνι μπορεί να διαρκέσει έως και 5 φορές περισσότερο από ένα ζευγάρι παντελονιών βόλτας που κοστίζουν το ήμισυ της τιμής, είναι στην πραγματικότητα μια σοφή επένδυση μακροπρόθεσμα για να αγοράσετε παντελόνια που έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στις δυσκολίες της καθημερινής χρήσης. Επιλέξτε το δικό σας μέσα από τη διαρκώς αυξανόμενη γκάμα ένδυσης εργασίας που διαθέτουμε. 

©workprom

  |  

Περισσότερες Αναρτήσεις