7 λόγοι για να αγοράσεις μεταχειρισμένα ρούχα και μπότες

Πριν από χρόνια, η αγορά ειδών ένδυσης & υπόδησης από δεύτερο χέρι δεν ήταν κάτι για να είσαι υπερήφανος. Εάν αγοράζες μεταχειρισμένα ρούχα, πιθανότατα δεν ήσουν σε θέση να αγοράσεις νέα ρούχα. Ωστόσο, η αγορά χρησιμοποιημένων ενδυμάτων έχει γίνει μια νέα τάση. Οι ιστότοποι στους οποίους μπορείτε να αγοράσετε και ακόμη να πουλήσετε τα ρούχα σας αναδύονται παντού στο Διαδίκτυο. Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία να κάνεις καλά πράγματα για τον εαυτό σου, για τον πλανήτη και για την κοινωνία.


Δεν ήμουν ποτέ ο τύπος προσώπου με είκοσι διαφορετικά ζευγάρια παπουτσιών ή πορτοφολιών στο σπίτι. Αλλά αγόραζα όντως καινούργια ρούχα και ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να πάρω τα ίδια ρούχα με την ίδια αξία σε πολύ χαμηλότερη τιμή και ταυτόχρονα να βοηθήσω στη προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, ανακάλυψα μερικές μεγάλες ιστοσελίδες και όλα άλλαξαν όταν αγόρασα μερικά παπούτσια Hilfiger, παντελόνια για σκι και ακόμη και δύο snowboard για μια συμφέρουσα τιμή. Τα στοιχεία ήταν τόσο καλά σαν καινούρια και ήμουν τόσο χαρούμενος που ξόδεψα μόνο μεταξύ 10% και 20% της πραγματικής τιμής αυτών των ειδών.

Το σημερινό οικονομικό μας σύστημα βασίζεται στην υπερβολική κατανάλωση. Η κατανάλωση είναι αυτό που κρατά την οικονομία ζωντανή και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Έτσι, χωρίς κατανάλωση, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τον δυτικό μας τρόπο ζωής, τουλάχιστον όχι στο σημερινό σύστημα που μπορεί να είναι σταθερό μόνο αν διατηρήσουμε τη νοοτροπία της εύκολης απόρριψης των αντικειμένων.

Είναι κοινή λογική ότι η απεριόριστη ανάπτυξη σε έναν πλανήτη με περιορισμένους πόρους δεν είναι βιώσιμη και σίγουρα δεν είναι διατηρήσιμη. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι το συνειδητοποιούν αυτό και είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τις συνήθειες τους για να δείξουν ότι η απόρριψη και η σπατάλη πόρων μπορεί να είναι περιορισμένη εάν θέλουμε. Παρακάτω φαίνονται αναλυτικά 7 λόγοι για να αγοράσουμε μεταχειρισμένα ρούχα.

1. Πολύ πιο προσιτά
Κατά μέσο όρο, τα χρησιμοποιημένα προϊόντα είναι γενικά 60% φθηνότερα - επιτρέποντάς σου να εξοικονομήσεις χρήματα για άλλες σημαντικές δαπάνες ... βιολογικά προϊόντα, κανείς;


2. Είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η Ποιότητα
Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των εμπορευμάτων που συναντάς έχει ήδη υποστεί χρήση, μπορείς να δεις ποια είναι η ποιότητα του ρούχου. Πρακτικά και προσιτά!

3. Είναι πράσινο!
Η αγορά μεταχειρισμένων αγαθών περιορίζει τις απαιτήσεις παραγωγής και διατηρεί περισσότερα αντικείμενα εκτός του χώρου υγειονομικής ταφής! Επειδή μια μεγάλη ποσότητα ανθρωπογενών αγαθών απορρίπτεται συνήθως, η επαναχρησιμοποίηση δίνει μεγαλύτερη ζωή σε κοινά αντικείμενα οικιακής χρήσης που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια άλλη οικογένεια, εξοικονομώντας έτσι τη Γη.

4. Είσαι μοναδικός
Η αγορά ενδυμάτων από δεύτερο χέρι θα σου δώσει το πλεονέκτημα ότι θα βρεις είδη ένδυσης που κανείς άλλος δεν έχει. Θα είσαι μοναδικός χωρίς να κάνεις μεγάλη προσπάθεια σε αυτό. Όλοι γνωρίζουμε ότι η μόδα επαναλαμβάνεται και τα αντικείμενα που έχουν φύγει από τη μόδα εδώ και δεκαετίες είναι ξαφνικά πίσω στα καταστήματα. Έτσι, πριν αγοράσεις ένα στρατιωτικό τζάκετ με τους φίλους σου, πήγαινε να δεις ένα κατάστημα μεταχειρισμένων και να βρείς έναν πραγματικό βετεράνο.

5. Αληθινό Vintage
Και αν ψάχνεις για ενδυμασία vintage, θα συναντήσεις μεγάλη ποικιλία σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων που είναι συχνά πιο αυθεντικό από τα νέα ρούχα με vintage στυλ.

6. Επώνυμες Μάρκες
Εάν είσαι ένα άτομο που λατρεύει την επώνυμες μάρκες, είναι πιθανό να βρείτε πολλά ανακυκλωμένα, επώνυμα ρούχα διαθέσιμα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ταιριάζει στις απαιτητικές ανάγκες σου, ενώ εξοικονομείς σεβαστή ποσότητα χρημάτων και βοηθώντας το περιβάλλον.

7. Νέα Εμπορεύματα Φτάνουν Πολύ Συχνά
Τα καταστήματα αποστολής λαμβάνουν προιόντα καθημερινά, επομένως το κυνήγι για αυτό το μοναδικό αντικείμενο που θα σου ταιριάξει είναι πάντα καινούργιο και φρέσκο. Εάν δεν έχουν αυτό που ψάχνεις, οι πιθανότητες είναι σε μερικές ημέρες να είναι διαθέσιμο.

Επειδή τα ψώνια είναι ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της οικονομίας μας που βασίζεται στον καταναλωτή, η απόλαυση σε καταστήματα και ευκαιρίες από δεύτερο χέρι είναι ένας τρόπος για να προωθήσουμε ευεργετικά την οικονομία, να σώσουμε το περιβάλλον και να ικανοποιήσουμε ακόμα τις επιθυμίες σας για μοναδικά ρούχα και αντικείμενα. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία μεταχειρισμένων αρβυλών και ανθεκτικών ρούχων εργασίας.

©copyright

  |  

Περισσότερες Αναρτήσεις