hide

2610 526 279

καλέστε 9:00-6:00

αγοράστε 24/24h

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο!


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το βάρος σας επιβραδύνει κατά την πεζοπορία και το πού κουβαλάτε το βάρος ενώ κάνετε πεζοπορία, κάνει μεγαλύτερη διαφορά από ό,τι ίσως έχετε αντιληφθεί.

Το 1983, ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών διεξήγαγε μια μελέτη με τίτλο «Το ενεργειακό κόστος και η απόκριση στον καρδιακό ρυθμό των εκπαιδευμένων και μη εκπαιδευμένων ατόμων που περπατούν και τρέχουν με παπούτσια και μπότες» (Army Research Inst Of Environmental Medicine, 1983).

Η μελέτη διαπίστωσε ότι μια πολύ μικρή αύξηση στο βάρος των παπουτσιών σας συνέβαλε σε σημαντικά υψηλότερη δαπάνη ενέργειας κατά το περπάτημα. Η παροιμία «ένα κιλό πρόσθετου βάρους στα πόδια σας ισούται με πέντε κιλά βάρους στην πλάτη σας» μπορεί να είναι αξιόπιστη. Το βάρος των παπουτσιών πεζοπορίας ή των μπότες σας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ωστόσο, μια βαριά μπότα ή παπούτσι θεωρείται κατά κανόνα καλό. Τα βαριά πέλματα προστατεύουν τα πόδια από μώλωπες, νύχια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ενώ το βαρύ δερμάτινο επάνω μέρος προστατεύει από δαγκώματα φιδιών, αιχμηρά ραβδιά κ.λπ., αλλά όλη αυτή η προστασία έχει κόστος, ωστόσο.

Συχνά, οι άνθρωποι αγοράζουν μπότες πεζοπορίας για να στηρίξουν τους αστραγάλους και τα πόδια τους, για να αποτρέψουν τους στριμμένους αστραγάλους και υποτίθεται, για να αποτρέψουν τα πόδια που πονάνε, καλή στήριξη της καμάρας με άλλα λόγια. Ωστόσο, εάν η μπότα ή τα παπούτσια σας κάνουν όλη τη δουλειά οι αστραγάλοι, τα πόδια και τα πόδια σας ουσιαστικά δεν θα μπορέσουν ποτέ. Μπορεί να μην γίνουν πιο δυνατά ή αρκετά δυνατά, έτσι μπορείτε να μειώσετε το βάρος των παπουτσιών πεζοπορίας σας.

Τα παπούτσια/μπότες σας βασίζονται στη δραστηριότητά σας

1.) Τα λεγόμενα trail runners είναι φτιαγμένα για εκείνους που κυριολεκτικά τρέχουν δασικά μονοπάτια, σε αντίθεση με τα παπούτσια για τρέξιμο δρόμου που είναι σχεδιασμένα να τρέχουν σε επίπεδο έδαφος όπως πεζοδρόμια και δρόμους από άσφαλτο ή μπετόν. Οι δρομείς μονοπατιού έχουν συνήθως μια πιο άκαμπτη σόλα για να βοηθήσουν στην προστασία από μώλωπες από πέτρες και συνήθως έχουν ένα προστατευτικό δακτύλων για να σταματήσουν αυτά τα ενοχλητικά και μερικές φορές σοβαρά δάχτυλα.

Οι δρομείς μονοπατιών δεν είναι σχεδιασμένοι για απότομο, ολισθηρό ή πολύ ανώμαλο έδαφος. Θα ήταν ιδανικά για εκείνους τους πεζοπόρους που μένουν σε καλά καθορισμένα και σχετικά ομοιόμορφα μονοπάτια πεζοπορίας. Εάν φοράτε ένα ελαφρύ δρομέα, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο βάρος στο πακέτο σας χωρίς να παρατηρήσετε τη διαφορά, περισσότερο φαγητό και νερό για παράδειγμα. Οι δρομείς του μονοπατιού συνήθως ξεκουράζονται κάτω από τον αστράγαλο, επομένως μην περιμένετε καμία προστασία από φίδια, βαριές βούρτσες ή αιχμηρά κλαδιά κατά μήκος του εδάφους.

2.) Τα παπούτσια πεζοπορίας είναι κατασκευασμένα για πιο ανώμαλο έδαφος, αλλά όλα τα προστιθέμενα στρώματα προστασίας προσθέτουν περισσότερο βάρος. Τα παπούτσια πεζοπορίας μπορούν να είναι το παντού παπούτσι για εκείνο το άτομο που βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους που έχει αναπτύξει με τα χρόνια δύναμη στα πόδια και στον αστράγαλο, επειδή τα παπούτσια δεν προσφέρουν μεγάλη προστασία από τους στριμμένους αστραγάλους. Η εμπειρία μετράει, επειδή το παπούτσι είναι πιο βαρύ, επομένως το φορτίο του σακιδίου σας θα πρέπει να είναι ελαφρύτερο. Αυτό σημαίνει ότι έχετε ελάχιστες προμήθειες, αλλά έχετε την ικανότητα και τη γνώση μαζί με τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά που σας επιτρέπουν να ανανεώνετε κατά μήκος της διαδρομής.

3.) Οι μπότες πεζοπορίας είναι για όσους ανησυχούν για τους στριμμένους αστραγάλους ή για εκείνους που είχαν τραυματισμούς στο παρελθόν που σας κάνουν επιρρεπείς σε διάστρεμμα αστραγάλων. Οι σόλες είναι σχεδιασμένες για ολισθηρό έδαφος και οι περισσότερες ποιοτικές μπότες προσφέρουν προστασία από το νερό και το κρύο. Οι μπότες θα πάνε πάνω από τον αστράγαλο και έτσι προσφέρουν κάποια προστασία από δαγκώματα φιδιών, αιχμηρά κλαδιά και άλλα αντικείμενα. Είναι βαρύτερα σε σύγκριση, φυσικά, γι' αυτό έχετε αυτό υπόψη κατά την επιλογή.

Σε αντίθεση με ένα σακίδιο πλάτης, οι μπότες ή τα παπούτσια σας δεν μπορούν να γδυθούν για να μειώσουν το βάρος μόλις τα έχετε σπίτι. Το μόνο ρεαλιστικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αξιολογήσετε με ειλικρίνεια τις δυνατότητές σας και πού σκοπεύετε να κάνετε πεζοπορία, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε τη μπότα ή το παπούτσι που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και να εξακολουθείτε να προσφέρει την προστασία που χρειάζεστε, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μειώνετε το βάρος.

Για να είστε προετοιμασμένοι, μπορεί να είναι καλή ιδέα να έχετε ένα ζευγάρι δρομείς και ένα ζευγάρι παπούτσια πεζοπορίας ή πιο βαριές μπότες στο όχημά σας ή ακόμα και στο σακίδιο σας, ώστε να μπορείτε να προσαρμοστείτε στην κατάσταση. Εάν, για παράδειγμα, εγκλωβιστείτε σε ένα όχημα και πρέπει να κάνετε πεζοπορία, θέλετε τα κατάλληλα υποδήματα για το έδαφος και έχετε υπόψη σας ότι το έδαφος μπορεί να αλλάξει γρήγορα.

Όσο περισσότερο κάνετε πεζοπορία τόσο πιο δυνατά θα γίνονται τα πόδια, τα πόδια και οι αστραγάλοι σας, ώστε να μπορείτε να μειώσετε την εξάρτησή σας από τις πιο βαριές μπότες, εάν ο στριμμένος αστράγαλος είναι το κύριο μέλημά σας.

Μπορείτε να δείτε εδώ την ποικιλία σε ελαφριά, ενδιάμεσου βάρους και πιο βαριά άρβυλά μας 

Είναι τα παπούτσια σας πολύ μεγάλα ή οι μπότες σας λίγο πολύ φαρδιά; Ίσως τρίβονται ελαφρώς και νιώθουν άβολα μετά από μια κουραστική μέρα στα πόδια σας. Είτε πρόκειται για το αγαπημένο σας ζευγάρι γόβες είτε για ένα νέο ζευγάρι loafers που έχετε αγοράσει για το γραφείο, η προσθήκη ενός ζευγαριού πάτους μπορεί γρήγορα να επαναφέρει το ελατήριο στο βήμα σας.

Τι είναι οι πάτοι και τι κάνουν;
Οι πάτοι είναι κομμάτια υλικού που τοποθετούνται μέσα στα παπούτσια ή τις μπότες σας για επιπλέον άνεση, ζεστασιά και καλύτερη εφαρμογή. Μερικές φορές αναφέρονται ως «κρεβάτια ποδιών» ή «εσωτερικές σόλες», ο πρωταρχικός σκοπός των πάτους είναι να κάνουν τα παπούτσια πιο άνετα στη χρήση. Ενώ οι πάτοι δεν κάνουν ένα παπούτσι μικρότερο, γεμίζουν τον κενό χώρο ανάμεσα στα πόδια σας στο εσωτερικό του παπουτσιού.

Οι πάτοι είναι επίσης ένας τρόπος για να διατηρήσετε τα παπούτσια φρέσκα καθώς μπορούν να αφαιρεθούν και να καθαριστούν. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με ένθετα δακτύλων όταν τα παπούτσια είναι πολύ μεγάλα, παρέχοντας πρόσθετη στήριξη.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε πάτους;
Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για να επιλέξετε μια εσωτερική σόλα είναι να κάνετε το παπούτσι σας να αισθάνεται ελαφρώς μικρότερο και να εφαρμόζει καλύτερα. Αλλά οι πάτοι μπορούν επίσης να παρέχουν:

Καλύτερη εφαρμογή. Τα τυπικά μεγέθη παπουτσιών μπορούν να ταιριάζουν διαφορετικά ανάλογα με το πού ψωνίζετε και συχνά μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε μισό μέγεθος. Μερικές φορές η καλύτερη επιλογή είναι να επιλέξετε ένα παπούτσι που είναι ελαφρώς πολύ μεγάλο και μετά να προσθέσετε μια σόλα για να γεμίσει λίγο περισσότερο το παπούτσι για πιο σφιχτή εφαρμογή. Η καλύτερη σόλα για παπούτσια που είναι πολύ μεγάλα εξαρτάται από την προσωπική σας προτίμηση. Μπορείτε πάντα να στρώσετε μερικές διαφορετικές σόλες τη μία πάνω στην άλλη για να γεμίσετε το παπούτσι.
Προστέθηκε ζεστασιά. Εκτός από την καλύτερη εφαρμογή των παπουτσιών σας, οι πάτοι μπορούν επίσης να βοηθήσουν τα πόδια σας να αισθάνονται πιο ζεστά. Προσθέτοντας ένα επιπλέον στρώμα που σας βοηθά να μονώσετε τα πόδια σας σε πιο κρύο καιρό.
Πρόληψη κατά των φυσαλίδων. Οι πάτοι μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη των φυσαλίδων. Ένα πιο σφιχτό παπούτσι δεν θα τρίβεται τόσο πολύ και θα προκαλεί ερεθισμό και δυσφορία.
Βελτιωμένη στάση σώματος. Οι πάτοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη διόρθωση προβλημάτων με τη στάση του σώματος. Αυτοί οι τύποι πάτους είναι εξειδικευμένοι και είναι γνωστοί ως ορθωτικοί πάτοι ή ορθωτικοί πάτοι. Μπορούν να κατασκευαστούν κατά παραγγελία για να παρέχουν την κατάλληλη θεραπεία για ορισμένα προβλήματα που επηρεάζουν την ορθοστασία, το περπάτημα ή το τρέξιμο – παρέχοντας υποστήριξη της καμάρας όπου χρειάζεται.
Από τι κατασκευάζονται οι πάτοι;
Οι πάτοι διατίθενται σε διάφορα υλικά που έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αυτά περιλαμβάνουν:

Πάτοι από αφρό. Το πιο κοινό, φθηνότερο και ευρέως διαδεδομένο υλικό είναι ο αφρός. Ο αφρός είναι φυσικά απορροφητικός, άκαμπτος και πάντα αξιόπιστος. Ωστόσο, μπορεί να φθαρεί γρήγορα.
Πάτοι από αφρό μνήμης. Αυτά είναι διαμορφωμένα τέλεια στο σχήμα του ποδιού σας, γεγονός που τα καθιστά πολύ άνετα στη χρήση και μεγαλύτερη διάρκεια.
Πάτοι τζελ. Πρόκειται για μια έξυπνη αγορά για τακούνια που είναι πολύ μεγάλα, καθώς αυξάνουν το κράτημα, σταματούν να γλιστρούν και ανακουφίζουν από τον πόνο – ειδικά στο τμήμα πίσω από τα δάκτυλα των ποδιών.
Εσωτερικοί πάτοι με αντικραδασμική προστασία. Αυτά παρέχουν μέγιστη άνεση και απορρόφηση κραδασμών. Οι πάτοι με μαξιλαράκι αέρα περιέχουν φυσαλίδες αέρα υπό πίεση μέσα σε μια υποστηρικτική σόλα αφρού, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των παπουτσιών σας.
Δερμάτινοι πάτοι. Το δέρμα είναι μια άλλη επιλογή εσωτερικής σόλας. Το δέρμα από δέρμα αγελάδας είναι σκληρό και ανθεκτικό, παρέχοντας ισχυρή στήριξη στην καμάρα του ποδιού.


Πώς επιλέγω τo σωστό πάτο;
Εκτός αν χρειάζεστε μια συγκεκριμένη ορθωτική σόλα, η επιλογή της καλύτερης σόλας για εσάς εξαρτάται από τα συγκεκριμένα προβλήματα εφαρμογής που αντιμετωπίζετε με τα παπούτσια σας και από το τι αισθάνεστε άνετα για εσάς.

Εάν η φτέρνα σας γλιστράει ή οι φτέρνες των παπουτσιών σας τρίβονται, ίσως μπορέσετε να διορθώσετε το πρόβλημα με μια απλή λαβή φτέρνας με gel. Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μια μισή σόλα θα μπορούσε να βοηθήσει. Είναι ειδικά σχεδιασμένα για να υποστηρίζουν τη φτέρνα, αλλά δεν παρέχουν υποστήριξη για το μπροστινό μέρος του ποδιού.

Εάν υπάρχει πολύς χώρος στο παπούτσι σας, δοκιμάστε μια πλήρη σόλα για μέγιστη στήριξη και άνεση. Απλώς επιλέξτε το μέγεθος της εσωτερικής σόλας για να ταιριάζει με το μέγεθος του παπουτσιού σας.

Πώς φροντίζω τους πάτους μου;
Η φροντίδα των πάτους σας μπορεί να παρατείνει τη ζωή τους και με τη σειρά του να κάνει τα παπούτσια σας να διαρκέσουν περισσότερο. Ακολουθούν μερικές κορυφαίες συμβουλές για τη φροντίδα της εσωτερικής σόλας για να διατηρήσετε τη δική σας σε εξαιρετική κατάσταση:

Βγάλτε τα από τα παπούτσια σας για να στεγνώσουν. Εάν έχετε πάτους στα καθημερινά σας παπούτσια, μπορεί εύκολα να ιδρώσουν και η υγρασία να παγιδευτεί μέσα, γι' αυτό βγάζετε τους κάθε τόσο για να τα αφήνετε να αναπνέουν.


Πάτοι για πλύσιμο στο χέρι. Απλώς πλύνετε τους πάτους σας σε νερό με ένα ήπιο απορρυπαντικό ή αθλητικό απορρυπαντικό, ξεπλύνετε και αφήστε τους να στεγνώσουν πριν τους τοποθετήσετε ξανά στα παπούτσια σας.


Οι πάτοι μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την άνεση και τη στάση του σώματος. Είναι πάντα βολικό να τα έχετε καθώς βοηθούν με τόσα πολλά. Μην πετάτε παπούτσια που είναι λίγο πολύ μεγάλα πριν δοκιμάσετε έναν εσωτερικό πάτο.

Δείτε τους διαθέσιμους υψηλής ποιότητας πάτους μας εδώ

Τι είναι η σόλα Vibram; Εξετάζουμε την ιστορία και τα χαρακτηριστικά αυτού του πανταχού χαρακτηριστικού μπότας εξωτερικού χώρου και εξηγούμε γιατί πολλοί θέλουν ένα όταν το λάστιχο συναντά το δρόμο.

Παπούτσια ορειβασίας
Οι σόλες Vibram αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για μπότες ορειβασίας, αλλά σήμερα τις βλέπετε σε όλα τα είδη, από παπούτσια για τρέξιμο μέχρι παπούτσια νερού 


Αν έχετε κάνει έρευνα αγοράς για καινούριες μπότες πεζοπορίας ή έχετε κυνηγήσει τα καλύτερα παπούτσια πεζοπορίας, πιθανότατα έχετε δει τον όρο «Σόλα Vibram» γραμμένο με ένα κίτρινο οκτάγωνο στις σόλες πολλών ζευγαριών και αναρωτηθήκατε τι σημαίνει. Τι είναι λοιπόν μια σόλα Vibram; Και είναι κάτι που θέλετε να έχουν τα παπούτσια πεζοπορίας σας; Ρίχνουμε μια ματιά στην ιστορία και τα χαρακτηριστικά αυτού του θρυλικού χαρακτηριστικού μποτών εξωτερικού χώρου και εξηγούμε γιατί θέλετε ένα όταν το λάστιχο συναντά το δρόμο.

Τι είναι η σόλα Vibram;
Η σόλα Vibram (προφέρεται "vee-bram") είναι μια μάρκα σόλας παπουτσιών που παράγεται και έχει λάβει άδεια από μια ιταλική εταιρεία με το ίδιο όνομα. Το Vibram πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή του, έναν ορειβάτη που ονομάζεται Vitale Bramani. Ο Μπραμάνι έχασε έξι φίλους σε ένα τραγικό ορειβατικό δυστύχημα το 1935 και κατηγόρησε για τον θάνατό τους τα ανεπαρκή τους υποδήματα. Εκείνη την εποχή, τα υποδήματα αναρρίχησης είχαν είτε μια δερμάτινη σόλα με καρφιά, είτε μια σόλα από τσόχα που πρόσφερε καλό πέλμα εκτός από τα παγωμένα, όπως συμβαίνει συχνά στις ιταλικές Άλπεις.

Τα πόδια ενός πεζοπόρου στα βουνά

Τα πρώιμα υποδήματα αναρρίχησης είχαν είτε δερμάτινη σόλα με καρφιά ή σόλα από τσόχα 


Ως απάντηση στην τραγωδία, ο Bramani κατασκεύασε την πρώτη σόλα από καουτσούκ, η οποία είναι ουσιαστικά μια λαστιχένια σόλα με βαθύ πέλμα όπως βλέπετε σε ένα ελαστικό τρακτέρ ή τανκ (στην πραγματικότητα ονόμασε το σχέδιο "carrarmato" που είναι ιταλικά για τανκ). Κατοχύρωσε το σχέδιο δύο χρόνια αργότερα και σύντομα έγινε η πιο δημοφιλής σόλα στον ορειβατικό εξοπλισμό. Μάλιστα το 1954 έγινε η πρώτη ανάβαση του Κ2 από ιταλική ομάδα αναρρίχησης φορώντας μπότες με σόλες Vibram.


Οι σόλες Vibram αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για μπότες ορειβασίας αλλά σήμερα τις βλέπετε σε όλα, από τα καλύτερα παπούτσια για τρέξιμο μέχρι τα καλύτερα παπούτσια νερού. Σήμερα, η εταιρεία αναφέρει ότι πάνω από 1.000 υποδηματοποιοί χρησιμοποιούν τις σόλες τους στην παραγωγή με πάνω από 35 εκατομμύρια σόλες που παράγονται παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Παπούτσια τρεξίματος μονοπατιών

Σήμερα, η Vibram αναφέρει ότι πάνω από 1.000 υποδηματοποιοί χρησιμοποιούν τις σόλες τους στην παραγωγή με πάνω από 35 εκατομμύρια σόλες που παράγονται παγκοσμίως κάθε χρόνο


Είναι το Vibram καλύτερο από το καουτσούκ;
Όπως είπαμε, οι σόλες Vibram είναι κατασκευασμένες από καουτσούκ, αλλά δεν είναι οποιοδήποτε καουτσούκ. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ενώσεις καουτσούκ που ουσιαστικά σημαίνει ότι επεξεργάζονται το καουτσούκ για να το σκληρύνει ή να το μαλακώσει ανάλογα με τη χρήση του. Οι μπότες ορειβασίας είναι κατασκευασμένες με βουλκανισμένο καουτσούκ, που σημαίνει ότι το καουτσούκ που έχει σκληρυνθεί για να αντέχει σε ακραίες συνθήκες όπως βραχώδη μονοπάτια και παγετώδεις θερμοκρασίες, ενώ τα παπούτσια αναρρίχησης θα έχουν σόλες Vibram από καουτσούκ για να το κάνουν πιο εύκαμπτο για την απολέπιση των όψεων των βράχων.


Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι σόλων Vibram;
Τα τελευταία 85 χρόνια, η Vibram έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Κατασκευάζουν σόλες για όλα τα είδη παπουτσιών, από ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους έως εργασία και αναψυχή. Υπάρχουν πέντε κύριες κατηγορίες σόλας Vibram με διαφορετικούς σκοπούς:

Σταθερό Κράτημα: περιλαμβάνουν σόλες για μπότες που είναι κατασκευασμένες για πεζοπορία.
Ελαφριά χρήση: περιλαμβάνουν σόλες για παπούτσια που είναι φτιαγμένα για καθημερινή χρήση και τρέξιμο.
Αναρρίχηση: αυτή η ειδική γραμμή περιλαμβάνει πέλματα με την ευελιξία που απαιτείται για την αναρρίχηση.
Ασφάλεια: αυτές οι σόλες είναι σχεδιασμένες για μπότες εργασίας και παπούτσια σε σκληρές συνθήκες.
Ανθεκτικά στη φωτιά: αυτές οι σόλες αντέχουν σε υπερβολική ζέστη και χρησιμοποιούνται από πυροσβέστες και άλλους εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης.

Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες έχει πολλούς διαφορετικούς τύπους υποσόλας για εξειδικευμένους σκοπούς.

Οι καλύτερες χειμερινές μπότες για περπάτημα

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των σόλων Vibram;
Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο αυτές οι σόλες έχουν γίνει εμβληματικές στον κόσμο των υποδημάτων. Αν ψάχνετε για ένα ζευγάρι παπούτσια με σόλες Vibram, υπάρχουν έξι βασικά πλεονεκτήματα που μπορείτε να περιμένετε από αυτά:

Πρόσφυση: Το καουτσούκ είναι ένα εξαιρετικό αντιολισθητικό υλικό και όλες οι σόλες Vibram έχουν πέλμα. Όσο πιο βαθιά είναι το πέλμα, τόσο μεγαλύτερη πρόσφυση μπορείτε να περιμένετε.
Άνεση: το καουτσούκ είναι ένα εύκαμπτο υλικό, που σημαίνει ότι εκτός από την απορρόφηση των κραδασμών, λυγίζει με τα πόδια σας και επίσης χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να εισχωρήσει.
Αδιαβροχότητα: Οι σόλες Vibram κρατούν το νερό έξω, ώστε να μπορείτε να κάνετε πεζοπορία σε βροχερές και βροχερές συνθήκες χωρίς να βραχούν τα πόδια και να τρίβετε επώδυνα τις μπότες.
Ανθεκτικότητα: Οι σόλες Vibram είναι γνωστές ότι είναι ιδιαίτερα μακροχρόνιες κατά της φθοράς, πράγμα που σημαίνει ότι, ακόμα κι αν σας αρέσει να κάνετε πολύ πεζοπορία, μπορείτε να περιμένετε να βγάλετε πολλά χρόνια από τις μπότες σας. Και όταν φθείρετε τα δικά σας, μπορείτε να τα λύσετε για να εξοικονομήσετε χρήματα και από τον πόνο να χρειαστεί να σπάσετε σε ένα εντελώς νέο ζευγάρι.
Εύκολες στο καθάρισμα: ορισμένες σόλες Vibram είναι ουσιαστικά αυτοκαθαριζόμενες με βαθύ πέλμα που ρίχνει τη βρωμιά όταν λυγίζετε το πόδι σας στο περπάτημα, ενώ όλες πλένονται στο πλυντήριο (θα πρέπει ακόμα να ελέγξετε τα παπούτσια σας για οδηγίες πλυσίματος πριν τα ρίξετε στο μηχάνημα. αν και).
Αειφόρος παραγωγή: Το Vibram σίγουρα παράγει πολλές σόλες, αλλά η δέσμευσή τους στο Sustainable Way αναφέρει ότι επί του παρόντος το 60% της ενέργειάς τους προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές για να μειώσει τον αντίκτυπό τους στο κλίμα.

Μπορείτε να επιλέξετε τη δικιά σας μπότα με σόλα vibram από τη μεγάλη γκάμα μας εδώ

Επισκεφτείτε μας

Διεύθ.Ανδρούτσου 16 Μιντιλόγλι, 26500, Πάτρα

Τηλ2610 526279

e-mailinfo@workprom.com

Ώρες Επικοινωνίας

hideΔευτ-Παρ ---------------------- 9:00 - 21:00

hideΣάβ    --------------------------- 9:00-16:00

Ακολουθήστε μας