Αρβυλα και Υγεία - Πώς το να Φοράτε τα Σωστά Παπούτσια Επηρεάζει Ολόκληρο το Σώμα Σας

Φορώντας τα σωστά παπούτσια
Τα παπούτσια που φοράτε μπορούν να επηρεάσουν τη γενική υγεία σας. Όχι μόνο τα κακά παπούτσια επηρεάζουν την υγεία των ποδιών σας, μπορούν επίσης να συμβάλουν στην υγεία των ποδιών, των γονάτων, των γοφών, της πλάτης και του λαιμού σας. Επομένως, για χάρη της γενικής σας υγείας, να επιλέγετε πάντα υποδήματα που είναι υποστηρικτικά και άνετα. Η παραίτηση από την εμφάνιση ενός παπουτσιού, για την άνεση που προσφέρει ένα άλλο θα οδηγήσει σε καλύτερη γενική υγεία.

Κρατήστε το σώμα σας ευθυγραμμισμένο
Ένα πράγμα που πολλοί άνθρωποι δεν προσέχουν είναι ο τρόπος που το σώμα τους ευθυγραμμίζεται όταν στέκονται. Εάν δεν είστε ευθυγραμμισμένοι, μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία των αρθρώσεων σας – μέχρι το λαιμό σας. Τα παπούτσια σας παρέχουν στο σώμα σας υποστήριξη, ξεκινώντας από τις καμάρες σας. Δεν έχουν όλοι κανονικές καμάρες, καθώς πολλοί γεννιούνται με δομικά προβλήματα, όπως ψηλές καμάρες και πλατυποδία, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται πρόσθετη υποστήριξη. Το να μην φοράτε υποστηρικτικά υποδήματα όταν έχετε μη φυσιολογικές καμάρες μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση πολλών συμπτωμάτων, όπως πόνο στα πόδια και στις κνήμες.

Όταν κάνετε ένα βήμα μπροστά, οι αστραγάλοι, τα γόνατα, οι γοφοί, η πλάτη και ο λαιμός σας βασίζονται στα πόδια σας για σωστή ισορροπία και ομοιόμορφη κατανομή του σωματικού σας βάρους. Εάν φοράτε παπούτσια που δεν εφαρμόζουν και δεν υποστηρίζουν, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις αρθρώσεις σας και να επηρεάσει την ισορροπία του σώματός σας όταν στέκεστε.

Προστασία από προβλήματα ποδιών και αστραγάλων
Η χρήση λανθασμένων υποδημάτων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων και τραυματισμών στο πόδι και τον αστράγαλο, που περιλαμβάνουν κάλους, κότσια, σφυροδάχτυλα και πελματιαία απονευρωσίτιδα. Η χρήση των σωστών παπουτσιών μπορεί να αποτρέψει τα περισσότερα ποδολογικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μακροχρόνιας βλάβης στο πόδι και τον αστράγαλο που μπορεί να απαιτήσει εκτεταμένη θεραπεία και χειρουργική επέμβαση για να διορθωθεί αργότερα.

Βελτίωση της αθλητικής ή επαγγελματικής απόδοσης
Τα άτομα που αθλούνται ή συμμετέχουν σε δραστηριότητες που απαιτούν να φορούν παπούτσι για πολύ χρόνο στα πόδια τους μπορεί, να αντιμετωπίσουν προβλήματα εάν δεν φορούν υποστηρικτικά και κατάλληλα υποδήματα. Εάν έχετε μια δουλειά που απαιτεί να έχετε παπούτσια στα πόδια σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή εάν ασχολείστε με μία έντονη δραστηριότητα όπως υλοτομία, κυνήγι, ορειβασία κλπ, χρειάζεστε συγκεκριμένους τύπους υποδημάτων που θα καλύπτουν τις ανάγκες σας. Το να μην φοράτε κατάλληλα υποδήματα θα υποβαθμίσει την απόδοσή σας. Αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό που μπορεί να κάνει το σώμα σας, ξεκινά με το να φοράτε τα σωστά υποδήματα με βάση τη δραστηριότητα που κάνετε. Πάντα να ερευνάτε και να μιλάτε με έναν ποδίατρο σχετικά με τα κατάλληλα υποδήματα για κάθε δραστηριότητα που κάνετε.

Υποστήριξη της υγείας του σώματος

Εμείς στη Workprom έχουμε επίγνωση της θετικής ή αρνητικής επίδρασης των παπουτσιών, μποτών, αρβυλών στην υγεία του σώματος, για αυτό επιλέγουμε προσεκτικά μοντέλα τα οποία πληρούν τις προυποθέσεις καλής υποστήριξης. Είναι μοντέλα συγκεκριμένων επώνυμων εταιρειών που δίνουν βάση στην άνεση και στο σωστό πάτημα, πράγμα που τα καθιστά κατάλληλα για πολύωρη χρήση. Ως αποτέλεσμα πολλοί νέοι πελάτες μας έχουν ανακουφιστεί από χρόνιους πόνους και άλλες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν. Μπορείτε να δείτε τη συλλογή κατάλληλων υποδημάτων μας εδώ.

 

 

  |  

Περισσότερες Αναρτήσεις